Previously:
#1: Hummus
#2: Fatoush
#3: Tabouleh
Mamoul are Middle Eastern cookies served typically Easter. The cookies have three traditional fillings: walnut, pistachio and date.
Ingredients:
1/2 cup solid shortening
8 tablespoons or 4 ounces butter
1 cup flour, all purpose
2 cups semolina
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon baking powder
1/4 cup granulated sugar
1 tablespoon rose flower water OR
1 tablespoon orange flower water
7 tablespoons water
confectioners sugar
Walnut or Pistachio Filling
1 1/2 cups finely chopped walnuts or pistachios
2 Tablespoons orange or rose flower water
1/4 cup sugar
1/4 teaspoon ground cinnamon
Mix well together.
Date Filling
1 1/2 cups chopped dates
6 tablespoons butter
Preparation:
Do not expect the dough to be cohesive but it will be damp enough to form into balls to pack into the cookie molds. This recipe needs to be started a day ahead.
Melt shortening and butter together or use all butter if you wish a richer cookie. cool slightly. Mix flour, semolina, salt, baking powder and sugar together. Rub melted shortening into dough with fingertips until it is like fine soft meal.
Cover bowl and let it rest overnight. Combine flower waters with 7 tablespoons water and sprinkle over the dough. Toss lightly with a fork to distribute liquid evenly. Mix until just combined, like pie dough. (another person says to knead the dough well).
Dust maamoul molds well with flour. Invert and tap gently to remove excess flour. Estimate the amount of dough need to fill maamoul mold and make a ball of dough. Flatten it out slightly and place a good tablespoon of filling in center. Close dough around filling to cover it. Pack ball into mold. Level off cookie even with the lip of the mold. Be sure you have not revealed filling or it will stick to the pan as it bakes.
Tap cookies out onto the work area with a sharp firm hit to the top of the mold. Transfer cookies to baking sheet with a spatula. Bake at 300 to 325deg F about 12 minutes, until barely colored.
Sprinkle with confectioners sugar before serving.
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I Mamoul sono i tipici biscotti libanesi serviti a Pasqua. Possono avere tre diversi ripieni: noci, pistacchi o datteri.
Ingredienti:
8 cucchiai di burro
1 tazza di farina
2 tazze di semolino
1/4 cucchiaino di sale
1/4 cucchiaino di lievito
1/4 tazza di zucchero in grani
1 cucchiaio di acqua di fiori di rosa OPPURE
1 cucchiaio di acqua di fiori di arancio
7 cucchiai di acqua
zucchero a velo
Ripieno di Noci o Pistacchio
1 1/2 tazza di noci finemente tritate o pistacchi
2 cucchiai di acqua di fiori di rosa o di arancio
1/4 tazzina di zucchero
1/4 cucchiaio di cannella
Mescolare bene insieme.
Ripieno di Datteri
1 1/2 cups datteri sminuzzati
6 cucchiai di burro
Preparazione:
L'impasto dovrà essere abbastanza compatto da poter formare delle palline che possano essere inserite in stampi per cucina. La preparazione di questa ricetta deve cominciare con un giorno di anticipo.
Mescolare farina, semolino, sale, lievito e zucchero insieme. Strofinare il burro sul fondo della scodella dove verrà adagiato l'impasto di sopra. Coprire la scodella e lasciare a riposo per una notte.
Unire l'acqua di fiori coi 7 cucchiai di acqua e bagnare l'impasto. Ricoprire bene gli stampi del maamoul con la farina. Inserire un bel cucchiaio di ripieno al centro dell'impasto ben appiattito in precedenza. Chiudere l'impasto così ripieno e formare delle palline negli stampi. Attenzione a chiudere bene per evitare fuoriuscite del ripieno durante la cottura in forno.
Cuocere a 150-170°C per 12' finchè la parte superiore dell'impasto risulta dorata.
Cospargere di zucchero a velo prima di servire.
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