giovedì 10 maggio 2007

Lesson #5:- How to prepare ... Baba Ganoush

Previously:
#1: Hummus
#2: Fatoush
#3: Tabouleh
#4: Mamoul



Baba-Ghanush (Arabic بابا غنوج), melitzanosalata (Greek μελιτζανοσαλάτα), baklazhannaya ikra (Russian баклажанная икра, literally "eggplant caviar") is one of the most popular Middle Eastern appetizers (maybe together with Hummous Bi Tahina), made primarily of eggplant (aubergine).

Ingredients:
Serves 3 - 4
2 big aubergines
2 tablespoons tahini
2 tablespoons lemon juice
2 tablespoons yogurt
1 garlic crushed
chopped parsley/fresh basil
Salt&pepper

Preparation:
Make a slit in the skin of the aubergine and place under a hot grill for a few minutes on each side or until the skin blackens on all sides. Leave it to cool down, then peel the off skin, wash with cold water and put in a preheated oven at 200°C for a few minutes to get rid of all excess liquid. Put the aubergines and the other ingredients in a food processor to make into a dip, or crush the aubergines with a potato masher and mix with the other ingredients to get a rough mix . Serve cold topped with some olive oil and chopped parsley or fresh basil.

Tips:
Serve sprinkled with cumin and surrounded by the vegetables of your choice.

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Ingredienti:
Per 3-4 persone
2 grandi melanzane
2 cucchiai di tahina
2 cucchiai di succo di limone
2 cucchiai di yogurt
1 spicchio d'aglio
prezzemolo tritato/basilico fresco
Sale&Pepe

Preparation:
Accendete il forno a 200°C. Forate le melanzane con una forchetta, incidendo buchi qua e la'. Mettete su una teglia leggermente oleata o ricoperta di carta da forno e fatele cuocere per 45'-1h. Fatele quindi raffreddare ed eliminate la buccia delle melanzane. Schiacciatele appena per eliminare l'acqua in eccesso. Mettete tutti gli ingredienti nel mixer, tranne che il prezzemolo e l'olio. Mixate fino a formare un composto omogeneo ed infine spolverate con prezzemolo e se lo desiderate un po' di olio crudo. Servite con Pita.

Suggerimenti:
Servite con una spolverata di cumino e circondato da verdure di stagione.

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